LES NOSTRES PARCEL·LES

Els vins de Marco Abella són una expressió clara del terreny que els dóna vida. Les 30 hectàrees de vinyes estan repartides en sis parcel.les diferents situades a una alçada d’entre 350m i 680m. Aquesta particularitat confereix als nostres vins una frescor única.

EL PERER

En aquesta parcel.la la llicorella està barrejada amb el ferro oxidat. La mineralitat està present sobretot en la Carinyena. Té una  orientació principal cap a l’oest, però les diferents exposicions segons l’orografia ens donen petites vinyes amb orientació nord-oest i sud-oest. El lleuger sol de tarda li atorga frescor i notes florals.

VARIETAT: CARINYENA, GARNATXA i CABERNET SAUVIGNON

ANY PLANTACIÓ: entre 1936 i 2003

ORIENTACIÓ: NORD-OEST

ALÇADA: entre 450 i 550 metres sobre nivell del mar

LA MALLOLA

El sòl d’aquesta parcel.la és ric en llicorella laminar del carbonífer, està orientada principalment al sud. Degut a l’alçada rb més influència del Garbí i aixó ens aporta al vins maduresa, tanins ben madurs, bon equilibri entre acidesa i sucres i aromes iodades provinents del mar. D’aquesta vinya neix el nostre vi Mas Mallola i els Single Vineyard Roca Roja i Roca Grisa.

VARIETAT:  GARNATXA i  CARINYENA

ANY PLANTACIÓ: 1996

ORIENTACIÓ: SUD i SUD-OEST

ALÇADA: entre 530 i 680 msnm

LA MINA

El sòl de La Mina és ric en llicorella barrejada amb ferro oxidat. El seu nom li ve donat per l’existència d’una petita mina de ferro del segle XIX a la parcel.la. El raïm d’aquesta parcel.la aporta aromes de fruites vermelles i negres de bosc, i una tensió mineral molt característica.

VARIETAT: CARINYENA i CABERNET SAUVIGNON

ANY PLANTACIÓ: 1936

ORIENTACIÓ: NORD-OEST 

ALÇADA: entre 450 i 500 metres sobre nivell del mar

MASOS D’EN FERRAN

El sòl de Masos d’en Ferran és ric en llicorella ferrica del Devonià. La parcel.la està orientada al Nord. La maduració del raïm és tardana i lenta, de manera que produeix vins fins i elegants, aportant aromes de sotabosc, cireres i fruites del bosc.

VARIETAT: CARINYENA i GARNATXA; GARNATXA BLANC, MACABEU, VIOGNIER i PEDRO XIMÈNES.

ANY PLANTACIÓ: 2007

ORIENTACIÓ: NORD 

ALÇADA: entre 500 i 650 msnm

SOLANES, “EL COSTER”

Es tracta de la nostra vinya més vella. Es troba en un sol de Licorella molt esmiculada. El rendiment és de 200gr de raïm per cep aportant d’aquesta manera una gran concentració aromàtica. En podriem dir l’Essència de Marco Abella.

VARIETAT: CARINYENA

ANY PLANTACIÓ: 1934

ORIENTACIÓ: SUD 

ALÇADA: entre 500 i 650 metres sobre nivell del mar

LA CREU

La Creu està clarament exposada al Garbí en un terreny amb més retenció d’aigua respecte la mitjana el qual  ens dona vins més sucosos i llaminers.

VARIETAT: CARINYENA, GARNATXA, MERLOT i CABERNET SAUVIGNON

ANY PLANTACIÓ: entre 2002 i 2017

ORIENTACIÓ: SUD-EST 

ALÇADA: entre 450 i 550 metres sobre nivell del mar

TERRACUQUES

VARIETAT: CARINYENA, GARNATXA

EDAT: Plantada el 1900 i 2005

SUPERFICIE: 11 hectàrees

ORIENTACIÓ: Sudest, Nort y Norest

TIPUS DE SÒL: “Saldó”, pissarra del carbonífer de fa 350 milons d’anys