L’entorn 2018-02-18T11:29:48+00:00

UN ENTORN INMILLORABLE

Porrera és un petit municipi del Priorat on la família Marco ja estava establerta el segle XIV, segons consta en el primer cens català i europeu.
Des de fa segles, la principal activitat de la regió és el cultiu de les vinyes.
Porrera compta amb un gran nombre de rellotges de sol, majoritàriament del segle XIX, fruit del desenvolupament econòmic d’aquesta època

La situació privilegiada de Porrera és determinant en els nostres vins.

Els principals trets diferencials són  EL SÓL, L’ALÇADA i l’INFLUÈNCIA DEL MEDITERRANI.

EL SÒL DEL PRIORAT

El sòl del Priorat proporciona un caràcter únic de mineralitat als vins d’aquesta denominació. És un terreny àrid, caracteritzat per la presència d’estrats de pissarra anomenada llicorella. El cultiu de la vinya es realitza en terrasses o costers en les escarpades pendents dels turons, a una alçada entre 200m i 700m.
El Priorat té un microclima molt particular amb estius secs i càlids i hiverns freds, amb precipitacions anuals molt escasses i diferències de temperatura entre el dia i la nit molt altes. Les maduracions són lentes i per això obtenim vins amb complexitat. A Porrera la influència del clima mediterrani està parcialment neutralitzada pels vents.

L’ALÇADA

L’alçada a Porrera és superior a la mitjana de la DOQ Priorat i les nostres vinyes són les més altes de Porrera entre els 450 i 710 metres sobre el nivell del mar. Aixó ens aporta frescor, intensitat aromàtica i capacitat d’envelliment als nostres vins degut a una verema molt més llarga i pausada permetent el raïm creixer i formar-se amb tranquilitat.

INFLUÈNCIA DEL MEDITERRANI

Al trovar-nos al limit de la Serralada del Montsant, s’obre una petita escletja per l’entrada aires provinents del Mediterrani, refrescant lleugerament les vinyes a l’estiu i mantenint-les calides a l’hivern, obtenint una gran regularitat any rere any en la qualitat del nostre raïm.

PRIORAT

PORRERA