RAMON MARCO ABELLA, UNA PASSIÓ FAMILIAR

En el segle XII van arribar al Priorat els monjos cartoixos francesos i van introduir les varietats que són avui en dia pròpies de la regió: la garnatxa i la carignan. La família Marco, viticultors des del segle XV, estava afincada a Porrera, com ja consta al primer cens de Catalunya (1497) així com al cens posterior realizat pel Comte de Floridablanca al 1787.

A finals del segle XIX, la filoxera, al igual que a la resta d’Europa, va assolar les vinyes i la família va emigrar a Barcelona tot i conservant les terres de Porrera.

Al 1898 va néixer Ramón Marco Abella a Porrera.
Home emprenedor i de fort caràcter, va decidir tornar a donar vida a la que havia estat una de les millors vinyes de la regió del Priorat.

L’OLIVIA i EN DAVID

Després d’un segle, el seu nét David i la seva esposa Olivia, decideixen donar un pas endavant construint un celler modern.

El matrimoni abandona les seves respectives carreres professionals per dedicar-se exclusivament a les seves passions i construeixen el celler Marco Abella, contribuint d’aquesta manera al prestigi mundial dels vins del Priorat.

L’EQUIP

David Marco i la seva esposa, Olivia Bayés, estan al timó del celler imprimint el seu segell a cada racó del celler i de les seves vinyes.

Junt amb els enòlegs, José Luis Ruiz i Raquel Heras, formen l’acoblament perfecte d’un equip jove, coneixedor i entusiasta.

A la vessant comercial, comptem amb Joan Ayra, el nostre sumiller, que hi aporten la seva visió més global del món del vi.

JOSEP GUINOVART

Josep Guinovart (Barcelona 1927-2007) pintor català reconegut internacionalment, va fundar el 1955 el grup Tahüll i vinculat al grup Dau al Set juntament amb Modest Cuixart, Jaume Muxart, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats.

La seva obra, abstracte i informalista, el projecta com un dels artistes més originals del panorama de la vanguarda de Barcelona.

La seva obra és contundent, plena de colors i de llum. Guinovart va ser sempre un artista inconformista que figura entre els Mestres més brillants de l’ Art Contemporani.

Bon amic de la família, va crear per Marco Abella les pintures que inspiren les etiquetes dels nortes vins.

La seva inspiració en les vinyes i el paisatge del Priorat reflexen l’esperit d’arrelament a la terra i la contemporaneïtat del nostre celler.