EL CELLER

El nostre celler ha estat dissenyat per poder aprofitar al màxim els recursos naturals. Construït al 2005 enmig de les nostres vinyes, disposa d’un laboratori que ens permet un control constant del procés d’elaboració i la consecució d’una qualitat òptima. La seva estructura, amb dues plantes sota terra, ens permet utilitzar la gravetat per a cada un dels passos de vinificació. La criança té lloc sota terra, a una temperatura i humitat estables per a l’adequada evolució i conservació dels vins.

FILOSOFIA

L’alçada, el sòl i la orientació de cada una de les nostres postres parcel.les confereixen a cadascun dels nostres vins una identitat pròpia. La nostra filosofia consisteix en aconseguir que els vins expressin l’autenticitat, tipicitat i essència del poble de Porrera, sent totalment respectuosos amb el medi ambient.

L’alçada de les nostres parcel.les proporciona a les vinyes una bona ventilació. La seva situació aïllada d’altres parcel.les no ecològiques fa més eficient la pràctica de l’agricultura ecològica.
De la mà de la natura, respectem la proliferació d’insectes que són beneficiosos pel manteniment d’un ecosistema equilibrat, com les crisopes, insecte depredador beneficiós per evitar plagues per a la vinya (mostrem un ou de crisopes en la fotografia.
En el procés de fermentació només utilitzem llevats autòctons, que proporcionen personalitat pròpia als vins.
L’agricultura biodinàmica va més enllà de l’agricultura ecològica. El seu objectiu és produir aliments de qualitat tot i respectant el regne animal i vegetal.
Els treballs de camp estan relacionats amb les fases de la lluna. Així, per exemple, tres dies abans de la lluna plena apliquem compostos naturals antifúngics, com la cua de cavall, ja que durant aquesta fase llunar la probabilitat de desenvolupar malalties fúngiques a la vinya augmenta.
El preparat de bonyiga de vaca és un potent estructurant del sòl. Afavoreix l’activitat microbiana i estimula el creixement de les arrels, aspecte crucial per a les nostres vinyes que han de buscar l’aigua entre els estrats de pissarra. També l’enriquim amb un compost elaborat amb bonyiga de vaca, palla, camamilla, ortiga, roure i valeriana.
Preparat de sílice: s’aplica a la part aèria, afavoreix el vigor vegetatiu i atenua el desenvolupament de malalties fúngiques. Preparats de sofre i coure juntament amb tisanes d’ortiga, cua de cavall i camamilla.
La importància de les fases de la lluna: Les fases de la lluna determinen en quin moment s’ha d’aplicar cada tractament:
– En lluna nova el fluxe de la saba baixa i es concentra en l’arrel
– En quart creixent el fluxe de la saba comença a ascendir i es concentra en les tiges i les branques
– En lluna plena el fluxe de la saba puja i es concentra a les fulles, fruites i flors
– En quart minvant el fluxe de la saba comença a baixar, es concentra en les tiges i les branques