Mas Mallola 2016, un vi amb essència de Porrera i adn 100% Priorat

Aquest vi del celler Marco Abella és una perfecta introducció als vins del Priorat de gamma alta

El Mas Mallola, Vi de Vila que elabora el celler Marco Abella de Porrera (DOQ Priorat), és un d’aquells vins imprescindibles per la seva excel·lent relació plaer/preu. Per poc més de 20 euros, es pot assaborir un vi d’ADN 100% Priorat.

S’elabora amb un cupatge de garnatxa (al voltant del 70%) i de carinyena (al voltant del 30%) procedent ambdues varietats de la finca La Mallola. La Mallola és un finca situada a una alçada entre 530 i 680 m sobre el nivell del mar i orientada en la seva major part al sud i la resta al sud-oest, amb un sòl ric en llicorella. Es va plantar l’any 1996, ara fa 22 anys.

Servit a la copa, el Mas Mallola, presenta un color porpra intens amb el rivet violaci, de capa alta (gens transparent) i deixa una abundant i densa llàgrima a la copa, que ja ens dona una pista que serà un vi força corpulent i que el seu grau alcohòlic estarà a la banda alta (en aquest cas 14,5% vol).

En nas és un d’aquells vins que no es fa pregar gens per mostrar-se tal com és i de seguida ens fa arribar tot un seguit d’aromes que ens transporten al vins del Priorat més clàssics. Aromes de fruites del bosc ben madures (mores, gerds), compota de prunes, notes d’espècies dolces, (canyella, vainilla, clau) balsàmics (garriga, fonoll, algun mentolat) tot sobre un fons de notes torrades amb algun record de cacau. En evolució s’hi afegeix al conjunt aromàtic unes subtils notes iodades que possiblement tinguin el seu origen en la brisa marina que arriba fins a la finca.

Un vi que costa menys del que val. Una perfecta introducció als vins del Priorat de gamma alta, de tall clàssic, molt representatiu del seu terrer i del seu origen.

Vi de gran abast gastronòmic el trobo molt indicat per acompanyar uns canelons de galta de vedella i foie gras amb beixamel de ceps i tòfona, un fricandó de vedella amb bolets, un conill a la caçadora, una caldereta de xai o uns peus de pocs guisats o fins i tot gràcies al seu punt iodat i salí pot resultar un gran acompanyant d’un marmitako de tonyina.

RAMON ROSSET

Pots visitar l’article a:

https://elmon.cat/vadevi/tastos/mas-mallola-2016-vi-essencia-porrera-adn-priorat